Les recomanacions en l’alimentació i hidratació són només per mantenir l’animal 24h. La dieta que es recomana NO té els requeriments nutricionals adequats pel creixement normal dels exemplars. Si es continua amb la dieta durant més temps, pot causar problemes metabòlics greus i irreversibles.

-Hidratació: Considerar aquesta opció només durant l’estiu o en animals malalts/ferits. Posar damunt el bec de les aus, un parell de gotes amb una xeringa o amb el dit banyat amb una dissolució d’aigua amb sucre (1 tassó d’aigua i una cullera petita de sucre). També es pot fer servir beguda isotònica comercial o fer-la a casa (tros taronja, tros llimona, gotes de mel, poc sal, molt poc bicarbonat i aigua). En funció de la situació valorar donar cada 2 hores o més. En mamífers, oferir un recipient amb aigua o la mateixa dissolució oral.

*Mai ficar aigua/aliment líquid al bec o boca oberta (pot anar a tràquea).

*Evitar deixar recipients amb aigua durant molt de temps ja que pot causar la rompuda de la capsa i que l’animal es banyi  i pugui entrar en hipotèrmia.

-Alimentació:

Aus:

*Comprovar en les aus que el pap estigui totalment buit per tornar a donar menjar.

Eriçons: En cap cas forçar l’alimentació.

* És molt recomanable que els lactants ingressin el més aviat possible al centre. L’alimentació errònia pot provocar diarrees i la mort.

Carnívors: Oferir carn crua. Evitar ossos que puguin causar ofegaments (pollastre, conill).

Altres lactants (conills/llebres): llet de moix cada 2-3h. No donar llet vegetal.