Projecte Apus

Projecte Apus

Durant la primavera-estiu el treball del centre de recuperació s’incrementa considerablement. Una de les causes principals és la troballa de pollastres d’aus silvestres que s’han caigut prematurament dels seus nius en àrees urbanes.

Què és el projecte Apus?

Una de les espècies més abundants durant la primavera-estiu que s’atenen al COFIB són els falciots A.apus. Per les seves característiques biològiques, quan aquests pollastres cauen a terra requereixen atenció immediata i adequada per aconseguir el seu retorn a la natura, ja que per ells mateixos no podran tirar endavant i el més probable és que acabin atropellats o depredats per un gat.

Des de 2013 al COFIB es porta a terme el “Projecte Apus”. Es tracta d’un voluntariat on participen tant clíniques veterinàries com particulars. L’objectiu principal és aconseguir optimitzar els recursos disponibles per tirar endavant el màxim nombre de pollastres i ser retornats amb les màximes garanties al medi natural perquè continuïn amb el seu cicle vital, que curiosament, comença amb una llarga travessia al continent Africà.

Com puc participar?

La tasca del voluntari és recollir de la clínica veterinària col·laboradora als animals trobats, fer-se càrrec dels pollastres de falciot de forma temporal fins que els tècnics del COFIB puguin passar a recollir-los. Per participar com a voluntari en aquest projecte cal accedir a una selecció de voluntaris, participar en una jornada de formació i sobretot tenir temps lliure i moltes ganes.

 Quan puc participar?

Durant la primavera que s’anirà informant del període per apuntar-se en aquest projecte. No deixis de consultar la nostra agenda d’activitats.