Voluntaris

volunt1

El COFIB confia i aposta per la tasca del voluntari, encara que la nostra capacitat d’acollir voluntaris és limitada a causa de les característiques de les tasques que es realitzen en el centre de recuperació de fauna. La seva tasca és indispensable per donar suport al funcionament del centre, especialment en èpoques de major activitat (abril-octubre)

Per participar en el voluntariat es requereix un compromís perquè l’estada sigui de profit per ambdues parts, nosaltres oferim formació (mitjançant jornades teòriques i pràctiques al centre), participació (en projectes, actuacions, estudis … que es realitzin), acreditant l’experiència adquirida en el centre. Necessitem que el voluntari s’impliqui amb nosaltres, mitjançant compromís i serietat a l’hora de treballar, tot això sense oblidar el compartir il·lusió, ganes d’aprendre i la iniciativa tan necessària que caracteritza els voluntaris. Només així l’experiència valdrà la pena.

 

Quin tipus de voluntariat s’ofereix?

Actualment el centre de recuperació de fauna COFIB compta amb dos tipus de voluntariats lliures:

-Voluntariat puntual: Hibpoden participarbpersonas sense necessitat d’experiència ni formació prèvia. Es tracta d’una activitat de mitja o jornada sencera sempre relacionada amb el tema de conservació de fauna.

Voluntariat de formació: Es tracta d’un voluntariat específic per a estudiants i / o professionals relacionats amb el medi ambient. Es mantenen convenis de col·laboració amb diferents universitats per fer estades al nostre centre. El nombre d’hores d’aquest voluntariat dependrà de la formació del voluntari, del tipus de conveni i de les necessitats eventuals del centre.
Com puc ajudar?

La principal tasca del voluntari al COFIB, és la participació en totes i cadascuna de les tasques departamento2que es realitzen al centre, amb l’objectiu de treure el treball endavant i d’aprendre el màxim possible. Hi ha diferents àrees en el centre que el voluntari ha de conèixer:

Manteniment: Tot i tenir un tècnic de manteniment, tot l’equip del COFIB col·labora amb aquesta tasca. És indispensable reparar i millorar totes aquelles instal·lacions que ho necesitencon la finalitat de millorar l’estada dels animals al centre.

Neteja d’Instal·lacions:El fet de treballar amb animals implica haver de mantenir unes condicions higienicosanitàries molt estrictes, per tal d’evitar possibles infeccions i malalties causades durant la captivitat. La neteja és una tasca contínua i diària al centre. El voluntari ajuda a mantenir aquestes condicions.

Alimentació: Tots els animals que ingressen se’ls proporcionen una dieta el més equilibrada i especifica possible. L’elaboració de la mateixa és una tasca delicada i precisa que es realitza en funció dels requeriments de cada animal, del període de recuperació en què es trobi i dels recursos de què es disposa. El voluntari ajuda a l’elaboració i preparació de les diferents dietes.

Rehabilitació: Després del seu pas per infermeria, els animals ingressats al COFIB s’han de sotmetre a un període de rehabilitació més o menys llarg en funció de la seva causa d’ingrés, lesió presentada i temps de permanència en el centre. La participació del voluntari és indispensable en moltes tasques de rehabilitació.

Pollets orfes: En funció de l’època de l’any, el voluntari podrà ajudar a alimentar i cuidar pollets / cries òrfenes. Potser aquesta sigui una de les tasques més gratificants i boniques del centre tot i que potser la més sacrificada. Els voluntaris són indispensables i responsables de la cura de molts dels pollets que ingressen per aquesta causa.

M’interessa?

Si estàs interessat, posa’t en contacte amb nosaltres a l’adreça de correu electrònic crcofib@gmail.com indicant el teu nom, telèfon i adreça de mail. Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible per avaluar la possibilitat del teu suport i / o pràctiques de formació en el centre.