Alliberació de 4 falcons peregrins, F. peregrinus recuperats al CRFS Mallorca COFIB

Alliberació de 4 falcons peregrins, F. peregrinus recuperats al CRFS Mallorca COFIB

El falcó peregrí Falco peregrinus és una de les espècies d’aus més exigent a l’hora d’aconseguir la seva recuperació. La seva estratègia de caça, el seu tipus de vol i l’exigència física pròpia de l’espècie ens obliga a invertir molts d’esforços i temps per tal de retornar-los a la natura amb les màximes probabilitats de supervivència.

Sense ser una de les espècies amenaçades de les balears, com a rapinyaire, el falcó peregrí juga un paper molt important dins els nostres ecosistemes. La seva presència i conservació al medi natural és indicador d’una bona salut ambiental. En l’actualitat es troba catalogat en règim de protecció especial en el Catàleg Balear d’Espècies Amenaçades.

Al 2020 han ingressat al CRFS COFIB Mallorca un total de 22 exemplars. Les principals causes d’entrada són dispar, trauma desconegut i col·lisions.

En els darrers dies el centre de recuperació ha pogut alliberar 4 exemplars de falcons peregrins que ingressaren al llarg del 2020. Sens dubte, i per la dificultat que suposa la recuperació d’aquesta espècie, és una gran satisfacció per tot l’equip del centre poder-ho fer. Tots han estat marcats amb anelles oficials que ens permetran, en el cas de que tornin a entrar al centre, ser identificats.  Ara només falta que tinguin sort i puguin tornar a establir-se amb normalitat.