Arriben les primeres falzies al COFIB

Arriben les primeres falzies al COFIB

Al Centre de Recuperació de Fauna, aquets díes de pluja i vent estan sent un gran problema per a la nostra fauna, especialment per a les falzies. Aquest ocell insectívor de l’ordre dels apodiformes que visiten els nostres pobles i ciutats durant la primavera–estiu. On aprofiten, per criar, ponen una mitjana de 2 ous en petits espais de les façanes i davall de les nostres teulades, únic moment de l’any que baixen en terra ferma, ja que en cas contrari la seva vida transcorre volant: mengen, dormen, copulen al vol. El seu disseny està fet per a volar a gran velocitat i per capturar insectes.

Aquest ocell, de plomatge grisenc fosc i d’uns 40-50 g. de pes en estat adult, ingereix diàriament diversos grams de petits insectes (mosques, mosquits, papallones …), la qual cosa significa que les poblacions de falcies que ens visiten a la primavera-estiu ens deslliuren de tones de “molestos” companys estivals.

En acabar la temporada de cria, entre mediats i finals de juliol, tornen a la seva llar d’hivern, terres del sud d’Àfrica on seguiran el seu vol, durant quasi un any sencer, fins al seu retorn a Europa i Àsia per a la cria de l’any següent.