Arriben les primeres falzies al COFIB

Al Centre de Recuperació de Fauna, aquets díes de pluja i vent estan sent un gran problema per a la nostra fauna, especialment per a les falzies. Aquest ocell insectívor de l’ordre dels apodiformes que visiten els nostres pobles i ciutats durant la primavera–estiu. On aprofiten, per criar, ponen una mitjana de 2 ous en petits espais de les façanes i davall de les nostres teulades, únic moment de l’any que baixen en terra ferma, ja que en cas contrari la seva vida transcorre volant: mengen, dormen, copulen al vol. El seu disseny està fet per a volar a gran velocitat i per capturar insectes.

Aquest ocell, de plomatge grisenc fosc i d’uns 40-50 g. de pes en estat adult, ingereix diàriament diversos grams de petits insectes (mosques, mosquits, papallones …), la qual cosa significa que les poblacions de falcies que ens visiten a la primavera-estiu ens deslliuren de tones de “molestos” companys estivals.

En acabar la temporada de cria, entre mediats i finals de juliol, tornen a la seva llar d’hivern, terres del sud d’Àfrica on seguiran el seu vol, durant quasi un any sencer, fins al seu retorn a Europa i Àsia per a la cria de l’any següent.

Animal ferit o que necessita ajuda

Darrers post

Darrers projectes

Departaments

Centros de recuperación Islas Baleares

Contacta.
Nuestros centros de recuperación de fauna en cada isla.

Centro MALLORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Mallorca.

Centro IBIZA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Ibiza.

Fauna Marina

Departamento de conservación de fauna marina.

Centro MENORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Menorca.

Centro FORMENTERA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Formentera.