Comença la campanya ‘Anida’ per informar sobre com actuar davant la nidificació de tortugues marines a les Illes Balears

Comença la campanya ‘Anida’ per informar sobre com actuar davant la nidificació de tortugues marines a les Illes Balears

El Servei de Protecció d’Espècies, el Consorci per a la Recuperació de Fauna Silvestre (COFIB), la Fundació Palma Aquàrium i el Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) es preparen per a la possible arribada de tortugues marines a les costes de les illes Balears per nidificar, com ha passat els dos darrers anys. El projecte anomenat ‘Anida’ té per objectiu donar a conèixer aquest fenomen perquè la gent el pugui identificar i preparar els tècnics per respondre-hi de manera adequada.

En cas de trobar una tortuga marina cal telefonar a l’112 de manera immediata i no molestar l’animal. Els tècnics recorden la prohibició de tocar-la, fer-li fotos amb flaix, enlluernar-la, fer moviments bruscos o renous, i evitar en tot moment que ens vegi i s’hi atraquin els cans, ja que es pot espantar i tornar a la mar sense realitzar la posta d’ous. Si trobem un rastre a l’arena, hem d’evitar trepitjar-lo.

En cas de trobar cries, es demana telefonar primer l’112 i, si és possible, evitar que les tortugues arribin a la mar, recollint-les i mantenint-les humides a ombra.

Alliberament d’una tortuga marina nascuda a Eivissa