Comença la campanya ‘Anida’ per informar sobre com actuar davant la nidificació de tortugues marines a les Illes Balears

El Servei de Protecció d’Espècies, el Consorci per a la Recuperació de Fauna Silvestre (COFIB), la Fundació Palma Aquàrium i el Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) es preparen per a la possible arribada de tortugues marines a les costes de les illes Balears per nidificar, com ha passat els dos darrers anys. El projecte anomenat ‘Anida’ té per objectiu donar a conèixer aquest fenomen perquè la gent el pugui identificar i preparar els tècnics per respondre-hi de manera adequada.

En cas de trobar una tortuga marina cal telefonar a l’112 de manera immediata i no molestar l’animal. Els tècnics recorden la prohibició de tocar-la, fer-li fotos amb flaix, enlluernar-la, fer moviments bruscos o renous, i evitar en tot moment que ens vegi i s’hi atraquin els cans, ja que es pot espantar i tornar a la mar sense realitzar la posta d’ous. Si trobem un rastre a l’arena, hem d’evitar trepitjar-lo.

En cas de trobar cries, es demana telefonar primer l’112 i, si és possible, evitar que les tortugues arribin a la mar, recollint-les i mantenint-les humides a ombra.

Alliberament d’una tortuga marina nascuda a Eivissa

Animal ferit o que necessita ajuda

Darrers post

Darrers projectes

Departaments

Centros de recuperación Islas Baleares

Contacta.
Nuestros centros de recuperación de fauna en cada isla.

Centro MALLORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Mallorca.

Centro IBIZA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Ibiza.

Fauna Marina

Departamento de conservación de fauna marina.

Centro MENORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Menorca.

Centro FORMENTERA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Formentera.