Animal ferit o que necessita ajuda

- He trobat un pollet o cria

Llegeix detingudament i segueix les indicacions tal com et mostrem:

Mussol

Segurament el niu es troba en un arbre,  a prop o damunt d’on l’has trobat.

1- Si no molesta en el sòl, deixa’l, els pares l’alimentaran.

 

2- Si hi ha perill, intenta col·locar-ho en qualsevol branca de l’arbre. Pots utilitzar una cistella o construir una plataforma de fusta per a pujar-ho.

 

És molt important que aquestes espècies es criïn amb els seus pares. Necessiten tenir un aprenentatge llarg per a poder sobreviure.

 

3- Si no és cap de les situacions descrites, agafa-ho i segueix les indicacions de què fer amb un animal ferit o que necessita ajuda?

Falzia / Orenella / Cabot

1- Si mou les ales de manera simètrica, les puntes estan creuades i sobresurten per darrere (7cm en el cas de les falzies), puja’t a un lloc elevat i deixa-la anar-se. Necessiten uns quants metres per a poder agafar altura i volar.

 

2- Si no mou les ales de manera simètrica o no ha volat correctament, agafa-ho i segueix les indicacions de què fer amb un animal ferit o que necessita ajuda?

Altres ocells

1- Si s’observa el niu (en teules, arbres, forats … ) deixa a l’animal dins o el més a prop possible.

 

2- Si s’observa que els pares són a prop, es pot desplaçar al pollet (en situació de perill) fins a un lloc tranquil i una mica elevat (damunt d’un arbre, teulada, terrassa, mur, arbust … ). Els pares s’encarregaran d’ell.

 

3- Si no és cap de les situacions descrites, agafa-la i segueix les indicacions de Què fer amb un animal ferit o que necessita ajuda?

 

4- En el cas de joves si: tenen totes les plomes (merles, gorrions… )  i encara no volen o peguen botets, NO FACIS RES! Retira’t i deixa que els pares s’encarreguin d’ell.

 

És un procés natural i necessari per aprendre a volar.