Hams de pesca

HAMS DE PESCA

Són molts els exemplars de fauna marina, majoritàriament aus, els que ingressen al nostre Centre de recuperació de fauna, greument ferits a causa d’hams de pesca de tot tipus.

L’art de pesca de palangre de fons resulta mortalment perillós per a, segons adverteixen els projectes de la SEO birdlife, més de 1.000 aus mediterrànies, algunes d’elles protegides i en perill d’extinció (com el cas de Puffinus mauretanicus).

El palangre més superficial,  és un mecanisme de pesca molt emprat pels pescadors artesanals de la costa Balear, ja que afegeix menys pes als seus hams fent que aquests s’enfonsin menys i conseqüentment, deixant-los més exposats a les nostres aus.

S’estima que un 60% d’aquestes aus són capturades vives a superfície però amb un pronòstic de recuperació molt reservat, depenent de la gravetat del cas.

Es necessita la col·laboració de tots per disminuir al màxim els efectes perjudicials de determinats arts de pesca i reduir així les dades de mortalitat d’aus marines del mar Mediterrani, que actualment es troba en perillós declivi.

Detall del funcionament del mètode de pesca: palangre.

Exemplar de gavina corsa (Larus audouinii) que ha pogut recuperar-se després de quedar atrapada a un ham de triple ganxo.

Autora: Judit Baubí (biòloga del CRFS COFIB de Menorca)

Animal ferit o que necessita ajuda

Darrers post

Darrers projectes

Departaments

Centros de recuperación Islas Baleares

Contacta.
Nuestros centros de recuperación de fauna en cada isla.

Centro MALLORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Mallorca.

Centro IBIZA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Ibiza.

Fauna Marina

Departamento de conservación de fauna marina.

Centro MENORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Menorca.

Centro FORMENTERA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Formentera.