Acaba de finalitzar un 2024 on vàrem celebrar el nostre XX aniversari, ple de sorpreses i novetats, d’èxits i reptes aconseguits encara que també, de molta feina i esforços realitzats. Al equip humà del COFIB sens presenta un 2025 molt il·lusionant, estimulant i ple de desafiaments i nous projectes on esperem estar a l’altura dels esdeveniments tan importants en matèria medi ambiental que sens dubte es produiran a les nostres illes.
Al llarg d’aquest 2024 s’han atès 5566 animals silvestres als diferents centres de recuperació i clíniques veterinàries associades del COFIB a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb un percentatge de recuperació del 42%. El departament de Fauna Marina, per la seva banda ha atès 477 esdeveniments relacionats amb espècies del medi marí, principalment tortugues, però també mamífers i alguns taurons i rajades.
El departament de Sanitat i Control de Fauna no ha deixat de lluitar envers a les principals espècies exòtiques invasores de flora i fauna presents a les Balears com ara la vespa asiàtica, l’os rentador, la carpa, el carpobrotus i el penissetum entre d’altres. Especial menció als ofidis invasors i introduïts amb mes de 4000 captures arreu de l’arxipèlag. A més a més, aquest departament fa seguiments sanitaris i controls periòdics en aquestes i altres espècies d’animals assilvestrats com ara cabres o porcs.
Per altra banda el COFIB no ha deixat de realitzar la seva tasca educativa, formativa i de recerca tan necessària en qüestions medi ambientals.
Per tot això, de part de tot l’equip humà del COFIB, volem agrair a tota la ciutadania, clíniques veterinàries, autoritats, cossos i forces de seguretat del estat, agents de medi ambient i d’altres organismes e institucions, la seva participació, recolzament i ajuda en la conservació del nostre patrimoni natural.