4 passos que determinen l’èxit en la recuperació d’aus

Tots els centres de recuperació de fauna són una part fonament de la conservació d’espècies al medi natural. Encara que totes les mesures gestió contemplen i prioritzen les accions en funció de la situació de les poblacions en conjunt, als centres de recuperació cada un dels animals que ingressen es trata de forma individual.

Les tècniques i recursos utilitzats per a la recuperació dels animals no sempre són les  mateixes. Per determinar quin és el millor procediment per a la recuperació de cada exemplar que ingressa al CRFS COFIB Ma s’avalua el grau de protecció de l’espècie i l’estat clínic del propi animal.

El passat 26 de gener va ingressar per trauma sever un xoriguer F.tinnunculus anellat que provenia del municipi de Bunyola. La nostra sorpresa va ser quan comprovant la seva anella ens adonàrem que es tractava d’un poll ingressat el 11 de juny de 2011 al COFIB i alliberat dos mesos després .

Aquest fet ens demostra que tant els protocols d’admissió com els de recuperació de polls són efectius. Tots els animals han de superar 4 etapes durant el seu pas pel centre. Si les superen amb destresa,  les probabilitats d’èxit a la natura són més altes.

Les fases o etapes que s’avaluen són: a nivell clínic, la lesió ha d’estar curada;  a nivell etològic, han de tenir un comportament acceptable tant a nivell individual com col·lectiu o social; a nivell de  musculació, necessita un to muscular bo per poder desfer-se be a la natura i finalment de caça ja que hem de comprovar que és capaç de capturar de forma efectiva part de les seves preses principals.

Com a resum de l’any 2020,  dels 4169 animals ingressats al CRFSMa en total,  240 eren xoriguers F.tinnunuclus. El 27.5 % ho feren per causa poll i d’aquets 56 es varen alliberar amb èxit.

 

Si et trobes un animal ferit o que necessita ajuda crida’ns al telèfon 607554055. Organitzarem la seva arribada al centre el més aviat possible.

Animal ferit o que necessita ajuda

Darrers post

Darrers projectes

Departaments

Centros de recuperación Islas Baleares

Contacta.
Nuestros centros de recuperación de fauna en cada isla.

Centro MALLORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Mallorca.

Centro IBIZA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Ibiza.

Fauna Marina

Departamento de conservación de fauna marina.

Centro MENORCA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Menorca.

Centro FORMENTERA

Centro de recuperación de fauna del COFIB en Formentera.